;

هوش مصنوعی به پیداکردن زوج برای تنهاترین گیاه جهان کمک می‌کند

دانشمندان «دانشگاه ساوتهمپتون» در یک پروژه تحقیقاتی با کمک هوش مصنوعی به‌دنبال یک شریک برای یک گیاه نر در حال انقراض هستند که از آن به‌عنوان «تنهاترین گیاه جهان» یاد می‌شود.

به گفته دانشمندان، تمام اعضای موجود در این گونه گیاهی خاص که Encephalartos woodii نام دارد، نر هستند و نمی‌توانند به‌طور طبیعی تکثیر پیدا کنند. همچنین دوران قدمت آن‌ها به زمان دایناسورها برمی‌گردد و اعتقاد بر این است که در بین تمام موجودات کره زمین، خطر زیادی برای انقراض آن وجود دارد.

دکتر «لورا سینتی»، محقق دانشگاه ساوتهمپتون که این پروژه را رهبری می‌کند، در حال استفاده از پهپاد و هوش مصنوعی برای پیدا کردن یک گونه زن E. woodii است. او می‌گوید:

«داستان E. woodii بسیار الهام‌بخش من بوده است که یک داستان کلاسیک از عشق نافرجام را منعکس می‌کند. امیدوارم یک گونه ماده در جایی وجود داشته باشد. بسیار شگفت‌انگیز خواهد بود اگر بتوانیم این گیاه که تا این حد به انقراض نزدیک است را از طریق تولید مثل طبیعی احیا کنیم.»

کشف تنهاترین گیاه جهان در سال ۱۸۹۵

در حال حاضر تنها E. woodii شناخته‌شده، سال ۱۸۹۵ در آفریقای جنوبی و جنگل Ngoye کشف شده است. با توجه به اینکه فقط یک گونه نر پیدا شده است، دانشمندان بر این باور هستند که تمام نمونه‌های تکثیر‌شده بعدی نیز کلون‌های نر هستند، به این معنی که گیاه به‌طور طبیعی نمی‌تواند تکثیر پیدا کند.

کمک هوش مصنوعی به کشف شریک برای «تنهاترین گیاه جهان»

تصاویر گرفته‌شده توسط پهپاد از جنگل توسط هوش مصنوعی تجزیه‌و‌تحلیل می‌شود و در حال حاضر کمتر از ۲ درصد از مساحت ۱۰۰۰۰ هکتاری آن تاکنون بررسی شده است. دکتر سینیتی می‌گوید:

«با هوش مصنوعی، ما از یک الگوریتم برای تشخیص گیاهان براساس شکل آن‌ها استفاده می‌کنیم. ما تصاویری از گیاهان تولید کرده‌ایم و آن‌ها را در محیط‌های مختلف اکولوژیکی قرار دادیم تا مدل آن‌ها را بشناسد.»

جنگل Ngoye هرگز به‌طور کامل کاوش نشده است، بنابراین احتمال کشف یک گونه ماده از این گیاه همچنان وجود دارد.


منبع: digiato.com

پیام بگذارید